O Povestire si Doua Greseli - Test de Gandire Logica

Citeam deunazi la pagina 20 a unei mici brosuri cu mult text si fara nicio ilustratie,in preajma orasului Miercurea Ciuc,unde se intregistreaza de obicei temperaturile cele mai scazute din tara noastra,pe la inceputul lunii mai,cu toate ca temperatura fusese in timpul zilei relativ moderata,noaptea s-a lasat deodata frig si ainceput sa ninga,asternandu-se un covor de zapada destul de gros.Am intors repede fila, pentru a afla ce e atat de curios in asta. Si,astfel,am putut citi pe pagina urmatoare ca exact peste 48 de ore de la scaderea pronuntata a temperaturii,un soare arzator a topit zapada in cateva ore!"
Care sunt cele doua greseli din aceasta scurta povestire?
problema propusa de July Iulia

4 comentarii

  1. Loredana F. a raspuns corect. Felicitari !
  2. andreea pity, ai identificat corect a doua greseala. Felicitari Partiale!
  3. julie , ai identificat doar a doua greseala. Se recomanda o doza suplimentara de Gimnastica Mentala...;)
  4. Paaaai ... In primul rand , eu stiu cand ma uit in ziare sau reviste ca pagina cu nr. par e mereu pe stanga . Aici cititorul citea pagina 20 , dar apoi spune ca a dat fila pentru a citi continuarea articolului , insa nu era nevoie , caci pagina 21 era pe partea stanga ...
    Si a doua greseala ... se zice ca noaptea s-a lasat deodata frig , si chiar dupa 48 ore , a iesit soarele . Cand de la o noapte trec exact 48 ore , va fi ... tot noapte ( deci fara soare ) .
    Cred ca astea sunt greselile , insa am observat cateva exprimari care mi s-au parut bizare , dar nu cred ca acelea conteaza .
© Gimnastica Mentala. All rights reserved. Developed by Jago Desain